Hoşgeldiniz  
ads

Adana’da CHP Adayına Göre Örtülü İttifak!

admin | 19 Kasım 2018 | Genel, Manşet, Son Dakika, Sürmanşet, Tüm Manşetler A- A+

Adana’da CHP Adayına Göre Örtülü İttifak!
HDP yerel seçim gündemiyle yaptığı MYK, Parti Meclisi ve il eş başkanları toplantılarını tamamladi.
Toplantılarda yerel seçim stratejisi, doğu ve batıda ittifak olasılıkları konuşulurken aday başvuru süresi için de takvim oluşturuldu.
Parti organlarında yapılan tartışmaya göre “AK Parti-MHP blokunu geriletmek” üzerine strateji geliştiren HDP, batı illerinde muhalefetin gösterdiği adaya göre adayını belirleyecek.
Seçmenin yoğun olduğu İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Antalya gibi yerlerde aday çıkarmama söz konusu olmayacak ama CHP adayının kimliğine göre HDP adayının profili değişebilecek.
ADAY BELİRLEMEDE KAYYIM İHTİMALİ DİKKATE ALINACAK
Edinilen bilgiye göre HDP, kayyım atanan büyükşehir ve il belediyelerini alma konusunda kararlı. Bu illere adaylar belirlenirken kayyım ihtimali dikkate alınacak, AK Parti’nin kriminalize edemeyeceği isimler tespit etmek için özel bir çaba harcanacak. Bu çerçevede kazanılabilecek belediyeler olan Van’da Celal Doğan, Diyarbakır’da Ahmet Türk gibi isimler üzerinde duruluyor.
KARS, BİNGÖL, ARDAHAN ALINABİLİR
Yerel seçimlerle ilgili hazırlanan fizibilite çalışmalarına göre kayyım atanan belediyeleri yeniden kazanmak mümkün. Ayrıca bu belediyelerin üzerine aralarında illerin de bulunduğu 15-20 belediye başkanlığı eklenebileceği değerlendirmeleri yapılıyor. İl düzeyinde alınabileceği konuşulan kentler Kars, Ardahan ve Bingöl. Doğru strateji izlenirse bu üç ilden özellikle Kars’ta şansın yüksek olduğu konuşuluyor.
DOĞU VE GÜNEYDOĞUDA AK PARTİ’YE YAKIN TAKİP
HDP’nin kazanma olasılığı yüksek illerde belediye başkan adaylarını kısa sürede açıklaması beklenmiyor. Bu kararda belediye başkan adaylarına dönük yapılacak olası operasyonların etkili olduğu konuşulurken bir diğer neden ise HDP’nin önce AK Parti adaylarını görmek istemesi. HDP doğu illerinde aday gösterirken en büyük rakibi AK Parti adaylarını da dikkate alarak kendi adayını belirleyecek.
DİYARBAKIR İÇİN DEMİRTAŞ ÖNERİSİ
HDP’de en çok merak edilen belediye başkan adaylarından biri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne gösterilecek isim. Parti kulislerine göre, Edirne Cezaevi’nde 2 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ismi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için “ciddi ciddi” konuşuluyor.
707 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2017 Gerçek Adana Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.