Hoşgeldiniz  
ads

“Uzatılan el havada kalmamalı”

admin | 02 Ağustos 2019 | Alt Manşet, Genel, Gündem, Manşet, Son Dakika, Sürmanşet, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

“Birleşme, milletimize karşı bir sorumluluktur”

“Bahçeli’nin çağrısı iyi değerlendirilmeli”

“Baba Ocağı’nda buluşulmalı ve kucaklaşılmalıdır”

Türkiye’nin önemli sivil toplum örgütlerinden Parlamenterler Derneği; Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “İyi Parti’nin Olağanüstü Kurultayında MHP ile bütünleşme ve birleşme çağrısı”nın karşılıksız bırakılmaması gerektiğini bildirdi.

“Uzatılan el havada kalmamalıdır”

Parlamenterler Derneği Genel Başkanı Ahmet Bukan’ın yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, Parlamenterler Derneği, bu çağrıyı çok önemsemekte ve samimiyetle desteklemektedir. Bu DAVET karşılıksız bırakılmamalı, uzatılan el havada kalmamalıdır. Artık kucaklaşma zamanıdır. İyi Parti çatısı altında yer alan Ülke ve Millet sevdalısı arkadaşlarımız tarafından bu çağrının “Amasız, fakatsız, lâkinsiz” karşılık bularak, mazideki köklü birlikteliklerden alınacak güç ve çalışmalarla Büyük Türk Milletine karşı olan sorumluluğumuzun yerine getirileceğine inanıyoruz.” ifadesine yer verildi.

“Birleşme, milletimize karşı bir sorumluluktur”

Açıklama şöyle devam etti:

“Türk Devleti içeride ve dışarıda birçok sorunla karşı karşıyadır. Türk Milliyetçilerinin birleşmeleri,

Türk siyasetinde temsil ve etki bakımından çok büyük bir sinerji oluşturacaktır. Mazisi, derdi bir olanlar, sevinçte ve tasada birlikte ağlayıp, birlikte gülenler, hepsinden önemlisi varlıklarından aziz bildikleri ülküleri için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayanlar daha fazla ayrı gayrı olamazlar. O zaman; Türk Milliyetçileri, tamamen insani ve suni olan bu ayrılığı sürdürmenin vebalinden kurtulmalıdır. Bu birleşme milletimize, mefkûremize ve tarihe karşı bir sorumluluktur.”

“Bahçeli’nin, nefsini ayaklar altına aldığı çağrıya olumlu cevap verilmelidir”

Parlamenterler Derneği Genel Başkanı Ahmet Bukan “Sayın Devlet BAHÇELİ’nin adeta nefsini ayaklar altına alarak yapmış olduğu bu samimi çağrısına aynı şekilde samimi olarak olumlu cevap verilmesi gerektiğini hatırlatmak isteriz. Maziden ders alarak henüz akut olan bu kanamanın kronik hale dönüşmemesi için bizce bu Kongre çok büyük bir şanstır. Bu şans iyi değerlendirilerek ‘Baba Ocağı’nda buluşulmalı ve kucaklaşılmalıdır.” dedi.

“Hiçbir Ülkücü bu zillete katlanamaz”

Parlamenterler Derneği Yönetim Kurulu adına, basına ve kamuoyuna duyurulan açıklama şu ifadelerle bitirildi:

“Ülkücüler; birlik ve beraberliklerini muhafaza edip, kenetlendikleri takdirde Türk Milletine daha iyi hizmet edeceklerdir. Ülkümüzle derdi olanların yanında veya safında yer almak bizim için ölümden beter bir zillettir. Bahanesi ne olursa olsun, hiçbir Ülkücü bu zillete katlanamaz. Artık bu ayrılığı son verilmeli, bir olan fikirler bir bedende buluşmalıdır. Sorumluluktan kaçanlar Türk Milliyetçilerinin vicdanlarında ve tarih önünde mahkûm olacaklardır. Bu düşüncelerle; İyi Parti’nin Olağanüstü Kongresinin, hayırlara vesile olmasını diliyoruz.”

488 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2017 Gerçek Adana Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.