Hoşgeldiniz  
ads

Adan’ın yeni kolonyası Lavilavant

admin | 04 Nisan 2021 | Alt Manşet, Genel, Gündem, Manşet, Son Dakika, Sürmanşet, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+


Bu koku Adana’dan Türkiye’ye yayılacak

ADANA – Girişimci Berman Mantı, Adana’ya tarihi süzgeçten geçip bu günlere taşınan Lavanta kokulu yepyeni bir kolonya markası kazandırdı. Luvilavant ismiyle bir aşk markası tasarlamak için yola çıkan Berman Mantı, lavanta kolonyası üretimiyle Adana’nın tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmakla kalmıyor kalplere de hitap etmeyi hedefliyor.

Anavatanı Akdeniz havzası olmasına karşın üretimi Türkiye’de henüz yaygınlaşmamış lavanta çiftçisine destek olmak ve unutulmuş bir Anadolu medeniyeti olan ‘Luvi’leri Adana’dan tanıtıp Türkiye’ye ve dünyaya ulaştırmak isteyen başarılı girişimci Mantı’nın amacı kolonya satmak değil lavantayı antik çağdan yaşanmışlıklarıyla günümüze taşınan Luvi Medeniyeti üzerinden bir markaya dönüştürmek…

Bir bakıma “Love Mark” denilen bir “Aşk Markası” oluşturmak üzere yola çıkan Mantı, “Luvilavant” markasıyla lavantanın ana vatanı arasında yer alan Adana’nın da tarihini tekrar hatırlatmak istiyor.

“ANADOLU’DAN YENİ MARKALAR ÇIKIYOR”

Bir sorumluluk bilinciyle ve ekibiyle birlikte hareket eden, bu zor süreçte Adana’nın binlerce yıllık tarihini, doğasını ve günümüzdeki tüm güzelliklerini harmanlayarak Anadolu’da ihtiyatlı bir ekonomi ve sürdürülebilir bir ekonomik büyüme için bir çoban ateşi yakmak istediğini vurgulayan Mantı, ‘Lavanta’yı, ‘Luvilavant Kolonyası’nı ve Luvi Medeniyeti’ni şu dizelerle anlatıyor:

“Tarihsel süreçte bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarım, turizm, kültür-sanat ve sanayi geçmişiyle harmanlanıp bu günlere kadar uzanan Anadolu’nun gelişimi büyük önem taşıyor. Bu nedenle öncelikli hedef Anadolu’dan yeni markalar çıkarmak üzerine kurulmalı. Biz de antik çağda ülkemizde yetiştiğini bildiğimiz lavantaya gecikmiş de olsa bir değer ve önem kazandırmak için bir çaba içerisine girdik. Markayı öncelikle Adanalıların ve tüm tüketicilerin beğenisine sunabilmek adına büyük emek harcadık, bir çok marka ve ürün danışmanıyla çalıştık. Luvilavant Kolonyası markasına ait ayrıca bir koku danışmanımız da mevcut. Güncel ve talep edilen kokuları ve trendleri takip ediyoruz. Zor ve meşakkatli bir yolda ilerlediğimizi biliyoruz ancak Adana sevgimizin tüm zorlukların üstesinden geleceğine inanıyoruz. Toroslar gibi ekolojik çeşitliliğe sahip bir coğrafyada endemik bitki örtüsünü, doğayı, güneşi bir zenginliğe çevirmemiz gerekiyor. Gerek bölgemiz gerekse ülkemiz için katma değer yaratmak üzere hareket ediyoruz.”

“GURURLUYUZ”

Finans sektöründe olmasına rağmen lavanta kolonyası üretimi için büyük bir zevkle çalıştığını anlatan iş kadını Berman Mantı, hedefinin ticari bir ürün ortaya koymaktan öte Anadolu’nun zengin tarihini, medeniyetini, insanlığa armağan ettiği değerleri tekrar gün yüzüne çıkarmak, canlandırmak ve gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmak olduğunu vurguladı.

Antik çağın iki eşsiz tanığı Luvi Medeniyeti ve Lavanta bitkisini yan yana getirerek Anadolu’dan bir ‘Luvilavant Kolonyası’ markası çıkarmanın bir görev bilinciyle oluştuğunu ifade eden, yeni nesil girişimciliği de tanıtmak  amacı taşıdığını dile getiren Berman Mantı, markaya tüm Adanalıların sahip çıkacağına inandığını sözlerine ekledi.

974 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2017 Gerçek Adana Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.