Hoşgeldiniz  
ads

Arap Alevilerinden Uydurma Ankete ve Soner Çetin’e Büyük Tepki!

admin | 26 Kasım 2018 | Alt Manşet, Genel, Gündem, Manşet, Son Dakika, Sürmanşet, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Etnik ve mezhepsel ayrışmaya yol açarak Adana’da yaşayan 500 bin Arap Alevisini aşağılayan anketin Çukurova Belediyesi tarafından servis edilmesine Nusayri vatandaşlardan büyük tepki geldi. Genel Merkez yöneticilerinin duruma sert tepki gösterdiği bilinirken Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da yaşananlardan haberdar olduğu öğrenildi.

 

KARALAR’A “ARAP ALEVİSİ” DİYE OY VERMEZLER

Merkezinin nere olduğu bilinmeyen Dİ-EN Araştırma’nın 10-20 Kasım tarihleri arasında yaptığı iddia edilen Adana’ya dair bir anket servis edildi. Ankette Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in aday olması durumunda Adana Büyükşehir Belediyesini kazanacağı, Zeydan Karalar’ın aday olması durumunda ise etnik kimliğinden(Arap Alevisi) dolayı tepki alarak hiçbir kesimin oyunu alamayacağı iddia edildi. Tamamen algı yaratmaya yönelik, gerçekle ilgisi olmayan, ırkçılık ifadeleri yer alan bu anket sadece Alevilerin değil her kesiminden tepki aldı.

 

ÇUKUROVA BELEDİYESİ IRKÇILIĞI SERVİS ETTİ

Etnik ayrıma yol açan ve yüz binlerce Arap alevisinin yaşadığı Adana’da bu ırkçı anket her kesimin sert tepkisine yol açarken Çukurova Belediyesi, basın bürosu aracılığı ile haberi tüm yerel ve ulusal medyaya servis etti. Belediyenin resmi mail hesabından servis edilen haberde ayrımcılık yapılan kısmına yer verilmeyerek Soner Çetin’in aday olması durumunda seçimi kazanacağı ifade edildi.

 

ÇETİN, ARAP ALEVİLERİNİ YOK MU SAYIYOR?

Adana’da yüz binlerce Arap alevisi yaşıyor ve bu vatandaşların yüzde 96’sı CHP’ye oy veriyor. Çukurova Belediye Başkanı ve aynı zamanda Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Soner Çetin böyle bir anketi servis ederek yaklaşık 250 bin Arap alevi oyunu yok saydı. Böyle bir anketin servis edilmesi CHP Genel Merkezi’ne kadar ulaştı. Genel Merkez yöneticilerinin duruma sert tepki gösterdiği bilinirken Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da durumdan haberdar olduğu öğrenildi. Alevliğini utanılacak bir durum olmadığını belirten Arap Alevisi (Nusayri) vatandaşlar Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da alevi oluğunu ve alevi olmaktan onur duyduklarını söyledi.

 

ANKET NE DİYOR?

Çukurova Belediyesinin ayrımcılığı silerek servis ettiği skandal ankette şu ifadelere yer veriliyor; “Adana ili etnik ve mezhepsel siyasetin en çok sonuç verdiği illerden bir tanesidir. CHP adayları açısından da bu durum net bir tercih sebebine dönüşmektedir. Olası bir CHP- İYİ PARTİ ittifakı durumunda seçimlerin kazanılabilmesi için SÜNNİ ağırlıklı kuzeydeki İYİ PARTİ oyları olmazsa olmazdır. İYİ PARTİ seçmenlerinin çok büyük bir kısmı için ZEYDAN KARALAR Arap Alevisi kökenli olduğu için tercih edilmiyor. Yine HDP seçmenleri de KARALAR’ın alevi inancından olmasından dolayı kendisine sıcak bakmıyor. Adana ilinde CHP aday göstermesi durumunda SONER ÇETİN hem Kürt asıllı olması nedeniyle HDP seçmeninden hem de SÜNNİ olması nedeniyle İYİ PARTİ seçmeninden çok daha fazla oy alabilecektir. Adana ilinde İYİ PARTİ için en iyi adayda Aytaç DURAK’tır” denilmekte.

 

“HEPİMİZ KARDEŞİZ”

Etnik ve mezhepsel ayrışma yaratılan bu habere Adanalılar sosyal medyadan sert tepki verirken yüzyıllardan beri süre gelen birlikte yaşama ve kardeşliğe kimsenin zarar veremeyeceği ifade etti.

 

1168 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2017 Gerçek Adana Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.