Hoşgeldiniz  
ads

ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ

admin | 08 Mart 2018 | Genel, Gündem, Manşet, Sürmanşet, Tüm Manşetler A- A+

 

 

 

 

 

BASIN AÇIKLAMASI

 

2017 yılında 409 kadın öldürüldü.

2018 yılının ilk iki ayında 75 kadın  öldürüldü .

2018 Ocak ayında 28 kadın öldürüldü.

2018 Şubat ayında 47 kadın öldürüldü.

 

Dikkat, kadınlar öldürülüyor!…

 

 

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu adına, Yönetim Kurulu Üyesi Süreyya Uri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açıklama yaptı.

Süreyya Uri açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“2017 yılında tam 409 kadın, uğradığı erkek şiddeti sonucu öldürüldü. 2018 yılının ilk iki ayında öldürülen kadın sayısı 75. Yani 59 günde tam 75 kadın öldürüldü. 2018 Ocak ayında 28, Şubat ayında ise 47 kadın erkek şiddeti sonucunda hayatını kaybetti. Yani her güne düşen öldürülmüş kadın sayısı birden fazla.

Kadınların yaşadığı başka başka, bir çok sorunu bulunuyor. Ama böylesine kadın yaşamına kast eden hayati bir sorun yanında diğer bütün sorunlar konuşulamıyor bile…

Dünya ve Türkiye nüfusunun yarısını oluşturan kadınlar, sadece yaşamak isterken; sokakta, evde, okulda, iş yerinde, dolmuşta-otobüste, gezerken, otururken, konuşurken, düşünürken, ağlarken, gülerken, uyurken, hatta boş boş bakarken  hem de en yakınları; anaları, babaları, kardeşleri, hatta çocukları ama en çok da, eski ya da yeni eşleri ve sevgilileri tarafından; onların istediği gibi yaşamadığı, onlar gibi düşünmediği, onların isteklerini yerine getirmediği, evliliğini sonlandırmak istemesi gibi ve hatta sebepsiz olarak öldürülüyor.  Korumasız çocuklar cinsel taciz ve istismara uğruyor.

Onları korumak yetmiyor, sığınma evlerine kapatmak sorunu çözmüyor. Şiddet görenler sığınma evlerine kapatılırken, tehdidin zanlıları, sokakta, toplumun içinde özgürce dolaşıyor. Cezaların artırılması çözüm olmuyor.  Eşini veya çocuğunu öldürdükten sonra intihar eden bir insan için hangi ceza caydırıcı olabilir?

Toplumun bu denli vahim hale gelen bu sorununun çözülmesi için davranışın düzeltilmesi gerekiyor. Bu davranış nasıl düzeltilecek, şiddetin yerini nasıl sevgi alacak?  İşte bunun için de herkese iş düşüyor.

STK’ların, “kadın cinayetlerini durduracağız” sloganları yetmiyor.  Çözüm üretecek, problemi çözecek yöntemleri konuşması, ilgililere sunması gerekiyor. Akademisyenlere, araştırmacılara, sanatçılara, siyaset bilimcilerine, siyasilere, bakanlara, milletvekillerine, Milli Eğitim’e bürokratlara görev düşüyor…

Yazılı ve görsel basına görev düşüyor. Film yapımcılarına, senaristlere, annelere, babalara ve sana…

büyük görev düşüyor…

TÜİK  VERİLERİ (2016)

Kadınlar nüfusun yarısını oluşturuyor. Okuma yazma bilmeyen kadın nüfus oranı erkeklerden 5 kat fazla. Yine kadın istihdam oranı erkeklerin istihdam oranının yarısından daha az. Kadınlar siyasi alanda da erkeklere göre daha az yer aldı. Her 10 kadından 4’ü yaşadığı çevrede kendini güvensiz hissetti.

Bütün bu sorunların çözüldüğü, kadınların yaşamlarını özgürce planlayabildiği, artık şiddetin konuşulmadığı günler dileğiyle hepinizin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

 

YÖNETİM KURULU

377 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2017 Gerçek Adana Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.