Hoşgeldiniz  
ads

admin | 08 Şubat 2021 | Alt Manşet, Genel, Gündem, Manşet, Son Dakika, Sürmanşet, Tüm Manşetler, Video Galeri A- A+

Adana Genç İş İnsanları Derneği (ADANAGİAD) Başkanı Halid Milli ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Adana Valisi Süleyman Elban’ı ağırladı. Adana’nın gelişip kalkınması ve tanıtımı için ADANAGİAD’ın hazırladığı MarinaPort ve Simge Adana Projeleri’nin ele alındığı toplantıda projelerin detaylarını anlatarak Vali Elban’a bilgi sunan ADANAGİAD Başkanı Halid Milli, her zaman Adana ve Türkiye için çalıştıklarını vurguladı.

GÖRSEL SUNUM YAPTILAR

Adana Sheraton Oteli’nde gerçekleştirilen toplantıda ADANAGİAD Başkan Yardımcısı Enver Yılmaz, katılımcılara görsel sunum eşliğinde çevre iller, Adana ve Türkiye’den imar düzenlemelerine ilişkin örnekler sundu. ADANAGİAD Başkan Yardımcısı Enver Yılmaz sonrasında da, MarinaPort ve Simge Adana Projeleri’ni ayrıntılarıyla anlatıp katılımcıları bilgilendirdi, sorularına yanıt verdi. ABD doğumlu ünlü Türk mimar ve kentsel tasarımcı Kaya Arıkoğlu ise uluslararası ve ulusal ölçekte imar düzenlemelerinden söz ederek kentsel tasarım ve yapılaşmaya ilişkin görsel sunum eşliğinde katılımcılarla düşüncelerini ve önerilerini paylaştı.

HALİD MİLLİ KATILIMCILARA SESLENDİ
Toplantıda Vali Elban başta olmak üzere katılımcılara seslenen ADANAGİAD Başkanı Halid Milli, dernek olarak her zaman kentin ve ülkenin yararına olan her işte sorumluluk duygusuyla ellerini taşın altına koymaktan çekinmediklerini söyledi. ADANAGİAD’ın 2014 Şubat ayında Adana MarinaPort ve 2019 Mart ayında Simge Adana projeleriyle çok önemli bir adım attığını ifade eden Başkan Halid Milli, şunları kaydetti:
“Adana MarinaPort Projesi, Seyhan Baraj Gölü ve çevresini hedef alan önemli bir projeydi. Ulusal ve uluslararası alanda kendini kanıtlamış 3 kentsel tasarımcı bu yarışma için davet edilmişti. Burada amaç, Adana’nın incisi olan Seyhan Baraj Gölü ve kıyılarını bölgesel bir çekim merkezi haline getirebilecek bir proje ortaya çıkarmaktı. Yarışmacıların oluşturduğu projelerde, tekne bağlama alanları, su sporları merkezi, yürüyüş-koşu-bisiklet yolları, çevreyle bütünleşebilen ticari yapılar ve kıyı şeridi boyunca önerilen endemik bitkiler öne çıkıyordu. Seyhan Baraj Gölünün batı kıyısını oluşturan Adnan Menderes Sahil Yolunun düzenlenmesinde ADANAGİAD’ın hayata geçirdiği Marina Port Projesinden esinlenilmesinden gurur duyuyoruz. Simge Adana Projemiz de, kent bilincimizi yükseltecek, şehrimize bakış açımızı değiştirecek ve yerel yöneticilerden beklentimizi yükseltecek önemli bir fikir projesidir, tıpkı Adana Marina Port gibi.

1029 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2017 Gerçek Adana Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.