Hoşgeldiniz  
ads

Radyo Yayıncılığıyla aydınlanıyor”

admin | 07 Mayıs 2022 | Alt Manşet, Genel, Gündem, Manşet, Son Dakika, Sürmanşet, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Türkiye’deki radyo yayıncılığının, bundan tam 95 yıl önce, 6 Mayıs 1927’de, Sirkeci’nin meşhur Büyük Postane’sinin çatı katında, Eşref Şefik’in yaptığı anons ile başladığını belirterek, Anadolu’nun hâlâ radyo yayıncılığıyla aydınlandığını söyledi.

Yönetim Kurulu üyeleri adına açıklama yapan Başkan Esendemir, “Bilindiği gibi Türkiye’deki radyo yayıncılığının öncüsü TRT Radyo’dur. 95 yıllık tarihi serüveniyle radyo yayıncılığının canlı tanığı olarak 17 radyo kanalı ve 40 dilde yaptığı yayınla bu alanda öncü olmayı sürdüren TRT Radyo bu sektörün amiral gemisi olmayı sürdürmektedir” dedi

Radyoların 8 Eylül 1936’da PTT’ye devredildiğini anlatan Esendemir, bunun ardından vericisi güçlendirilen Ankara Radyosu’nun, 28 Ekim 1938’de resmen işletmeye açıldığını, yayınlarına bir süre ara veren İstanbul Radyosu’nun da Sirkeci’de başlayan hikayesinin 1949’da Harbiye’de devam ettiğini vurguladı.

Esendemir, şöyle devam etti:

“Radyo yayıncılığının gelişmesiyle birlikte; 1960’tan sonra 8 ilde ‘İl Radyoları’ kuruldu. Radyo yayınları, 1964 yılından itibaren TRT bünyesinde devam etti. 1974 yılında, TRT’nin merkez ve bölge radyolarının birleştirilmesiyle TRT-1, TRT-2 ve TRT-3 radyo yayınları oluşturuldu. Yıllar ilerledikçe, radyo yayınları daha geniş kitlelere ve alana ulaştı. Geçmişten günümüze bu sektöre emek verenleri saygı ve rahmetle anıyoruz. Anadolu’nun sesini dünyaya duyurmaya devam eden tüm radyocularımıza da çalışmalarında başarılar diliyoruz.”

549 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2017 Gerçek Adana Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.