İstanbul Lider Koleji, öğrencilerine uluslararası eğitim fırsatları sunmak amacıyla yeni bir iş birliği için önemli bir görüşme gerçekleştirdi. İstanbul Lider Koleji İcra Kurulu Başkanı Filiz Kepme, Girne Amerikan Üniversitesi Küresel Kampüsler ve Uluslararası Ortaklıklar Direktörü Dr. Deniz Kite Güner’i ağırladı.
Gerçekleştirilen görüşmede, öğrencilerin akademik geleceklerine uluslararası bir perspektif kazandıracak eğitim fırsatları ele alındı. Görüşmenin gündeminde çift diploma programları, sınavsız geçiş olanakları ve ABD’de üniversite eğitimi gibi başlıklar yer aldı.
“Lider’de eğitim, dünyaya açılır”
Görüşmenin öne çıkan başlıklarından biri, ABD’nin önde gelen üniversitelerinden George Washington University ile bağlantılı eğitim fırsatları oldu. Öğrencilerin akademik eğitimlerine ABD’de devam edebilmelerine yönelik seçenekler değerlendirilirken, uluslararası eğitim yolculuklarının desteklenmesine yönelik imkanlar üzerinde duruldu.
Çift diploma programlarının da ele alındığı görüşmede, öğrencilerin farklı ülkelerde eğitim deneyimi kazanmasına ve akademik kariyerlerini uluslararası düzeyde şekillendirmesine katkı sağlayabilecek modeller değerlendirildi.
Öğrencilere uluslararası eğitim vizyonu
Filiz Kepme yaptığı değerlendirmede, eğitim anlayışlarının yalnızca öğrencilerin mevcut akademik başarılarına odaklanmadığı, aynı zamanda onların gelecekte dünyanın farklı noktalarında eğitim ve kariyer fırsatlarına ulaşabilmelerini hedeflediklerini belirtti.
Uluslararası üniversiteler ve eğitim kurumlarıyla geliştirilen iş birliklerinin öğrencilerin farklı eğitim sistemlerini tanımalarına, küresel bakış açısı kazanmalarına ve akademik gelecekleri için yeni seçenekler oluşturmalarına katkı sağlaması amaçlanıyor.
İstanbul Lider Koleji, uluslararası eğitim iş birliklerini geliştirerek öğrencilerine Türkiye sınırlarının ötesinde yeni akademik fırsatlar sunmayı hedefliyor