Fırat Denli’den KKTC’deki Deniz Faciası Sonrası Taziye ve Geçmiş Olsun Mesajı
Türkiye İttifakı Partisi Adana İl Başkanı Fırat Denli, KKTC’nin Girne açıklarında 267 kişiyi taşıyan feribotun alabora olması sonucu yaşanan facianın ardından taziye ve geçmiş olsun mesajı yayımladı. Denli, kazada herhangi bir ihmal bulunup bulunmadığının tüm yönleriyle ve ivedilikle araştırılması gerektiğini vurguladı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Girne açıklarında meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği deniz kazasının büyük üzüntüsünü yaşadığını belirten Türkiye İttifakı Partisi Adana İl Başkanı Fırat Denli, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa dileğinde bulundu.
DENLİ: “ACIMIZ BÜYÜK, DUALARIMIZ KAYIPLARIMIZ İÇİN”
Denli, kazaya ilişkin mesajında şu ifadeleri kullandı: “KKTC’nin Girne açıklarında meydana gelen elim deniz kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acısını yürekten paylaşıyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet; kederli ailelerine, yakınlarına ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkına başsağlığı diliyorum. Yaralı olarak kurtarılan vatandaşlarımıza acil şifalar ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü kayıp vatandaşlarımızdan gelecek güzel haberleri umutla bekliyoruz.”
“İHMAL İDDİALARI TİTİZLİKLE ARAŞTIRILMALI”
Kazanın nedeninin bütün ayrıntılarıyla ortaya çıkarılması gerektiğinin altını çizen Denli, özellikle olası ihmal iddialarının üzerinde durulmasını istedi.
Denli, “Böylesine büyük can kayıplarının yaşandığı kazalarda hiçbir soru işareti cevapsız bırakılmamalıdır. Geminin teknik durumu, sefere uygunluğu, meteorolojik şartlar ve alınması gereken güvenlik tedbirleri eksiksiz şekilde incelenmelidir. Eğer en küçük bir ihmal, kusur veya sorumluluk varsa mutlaka ortaya çıkarılmalı ve gereken yapılmalıdır” dedi.
“BENZER ACILARIN TEKRAR YAŞANMAMASI İÇİN GERÇEKLER ORTAYA ÇIKARILMALI”
Kazanın yalnızca sonuçlarıyla değil, nedenleriyle de değerlendirilmesi gerektiğini belirten Denli, şöyle devam etti: “Buradaki amacımız peşinen birilerini suçlamak değil, gerçeğin bütün yönleriyle ortaya çıkarılmasını sağlamaktır. 8 canımızı kaybettiğimiz böylesine büyük bir facianın ardından kamuoyunun kazanın neden meydana geldiğini bilmeye hakkı vardır. Varsa eksiklikler belirlenmeli, sorumluluklar ortaya çıkarılmalı ve benzer acıların bir daha yaşanmaması için gerekli bütün tedbirler alınmalıdır.”
Denli, arama kurtarma çalışmalarında görev yapan tüm ekiplere kolaylıklar dileyerek, “Temennimiz kayıp vatandaşlarımıza bir an önce sağ salim ulaşılmasıdır. KKTC halkına ve milletimize bir kez daha geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.