Hoşgeldiniz  
ads

Belediyeler Depreme ne kadar hazırlıklı?

SÜLEYMAN YALÇIN | 03 Mayıs 2024 | Alt Manşet, Genel, Gündem, Köşe Yazıları, Manşet, Sağlık, Son Dakika, Sürmanşet, Tüm Manşetler, Yerel Haberler


SÜLEYMAN YALÇIN
gercekadana01@gmail.com


31 Mart sonrası yeni Belediye başkanları sadece kendilerinden önceki başkanların yaptıkları borçları konuşuyor. Kanun var, Belediyeler gelirlerinin borçlanma yönünde yüzde kırk sınırını aşamaz, aynısı işçi ücretleri yüzde kırk sınırını aşamaz diye madde var. Madde aslında her alanda var fakat, Dinleyen kim? Ülkenin en büyük sorunu Anayasa var uyan kim meselesi her alanda sorgulanmaya devam ediyor. Belediyelerin tek sorunu borç değil, Belediyelerin en büyük sorunlarından birisi ülke fay hattında ve çok büyük Depremler oldu bu ülkede. Bu depremler olurken hazırlıksız yakalandığımız herkesin malumu. Aslında oradaki en büyük sorun Trafik dediğimiz olayın halk tarafından ne kadar anlamadığı kesin. Neydi o? Deprem anında herkes kendi arabası ile bir yöne kaçışmaları ve o yönde yıkılan binalara yardım ekiplerinin ulaşamaması. Bir sıkıntı daha var, o da Belediyeler malzeme açısından depolarında gerekli hazırlıkları yaptı mı?

Daha önemlisi halkın Deprem sonrası kendini güvenli yerlere alması için toplanma bölgeleri neresi? Bu muammalar halkın bilgi açısından eksik olduğunu düşünüyorum. Şimdi herkesin derdi önceki Belediyelerin yapmış olduğu müsriflik söylemleri. Peki bu yolsuzluk veya Belediyeleri zarara uğratan uygulamalar için yeni Başkanlar ne yapıyor?

Gelen gideni aratır kelimesi eğer bu Belediyelerde devreye girerse vay halkın haline!… Bu Başkanların görevi bunları sadece Belediye binalarına asmak değil.

Bunların hesabını sormak ve savcılığa bu ayyuka çıkan sorunları bildirmek. Evet bunların cezasını yargı verir fakat bunun peşini bırakmadan her gün kamuoyuna bunları ifşa etmek gerek.

Konumuza dönelim diye cem fakat bu Tabiat olaylarını açtığım zaman ilk söylem Belediyeler “soyulmuş” kelimesi söyleniyor ve Deprem önlemleri güme gidiyor!…

Ülkenin her alanı doğa olayları var en önemli konu bu olması gerek, çünkü her şeye önlem alırsınız bazen Yaradan karşısında aciz kalabilirsiniz. İşte Yüzyılın depremi dediğimiz 6 Şubat 2023 yılında meydana gelen Depremde ve 11 ili kapsayan felakette 55 bin insanımız öldü, insanlar malını, mülkünü kaybetti.

Toparlanmak hem Belediyeler hem Hükümet bakımından zor bir süreçti, ama önceden hazırlık yapmayanlar belki felaketi önleyemez idi! ölümleri aza indirebilirlerdi. Şimdi bu kadar lakırdı olacak felaketler için Belediyeler önlemleri şimdiden almalı. Yok para yok yok eskiden borç var söylemleri boş işler. Bu ülke gerçek anlamda bütçeler gerçek yerlere gitse hırsızlık olmasa her şey düğün Bayram olur.

259 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2017 Gerçek Adana Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.